Transform Unicode, invalid parameter

Report problems with documented functionality
vetu11
Posts: 2
Joined: 05 Dec 2018, 05:56

Transform Unicode, invalid parameter

05 Dec 2018, 06:09

Hi,

I'm trying to make an unicode emoji script and I think I've found a bug on Transform.

Using the example code in the Transform help section:

Code: Select all

^!u::  ; Control+Alt+U hotkey.
Transform, OutputVar, Unicode  ; Retrieves the clipboard's Unicode text as a UTF-8 string.
Transform, Clipboard, Unicode, %MyUTF_String%  ; Places Unicode text onto the clipboard.
return
I get the error:

Code: Select all

Parameter #2 invalid.
Specifically: Unicode
and as the help reference says, Unicode is a subcommand of Transform. So it is either a bug or a documentation error.

I am using version v1.1.30.01 of AutoHotkey.

Thanks.
Helgef
Posts: 3987
Joined: 17 Jul 2016, 01:02
Contact:

Re: Transform Unicode, invalid parameter

05 Dec 2018, 06:32

I do not get an error on AHK 1.1.30.01 ANSI, note,
Transform wrote:Unicode (for ANSI builds only): Retrieves or stores Unicode text on the clipboard.
[my bold]

Cheers.
gregster
Posts: 3254
Joined: 30 Sep 2013, 06:48

Re: Transform Unicode, invalid parameter

05 Dec 2018, 06:34

vetu11 wrote:
05 Dec 2018, 06:09
I am using version v1.1.30.01 of AutoHotkey.
I assume you are using the 32 bit Ansi version and not one of the Unicode versions (which I would recommend)... did you see this remark in the corresponding docs?
Unicode [, String]: (This command is not available in Unicode versions of AutoHotkey.) Retrieves or stores Unicode text on the clipboard
Edit:: Oh, Helgef was faster :D

Return to “Bug Reports”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 21 guests