Tab3 vs TAB2 control has some defect

Report problems with documented functionality
feiyue
Posts: 226
Joined: 08 Aug 2014, 04:08

Tab3 vs TAB2 control has some defect

12 May 2020, 11:40

When I use Tab3 control to attach to another Tab3 (or Tab2) control,
it is easy to cause program stuck, but when I use TAB2 control
to attach to another Tab3 (or Tab2) control, it will not cause stuck. Is it a bug ? :xmas:

Code: Select all


Gui, Add, Tab3,, 1|2
Gui, Add, Text, w500 h500 +Hwnd_hMyTab2
Gui, Tab
Gui, Show
;--------------
Gui, 2: +Parent%_hMyTab2% -Caption
Gui, 2: Add, Tab3,, 11|12  ; Tab3 cause program stuck
; Gui, 2: Add, Tab2,, 11|12  ; Tab2 will not cause stuck
Gui, 2: Add, Button, w300 h300, Click Me !
Gui, 2: Tab
Gui, 2: Show, NA
return

User avatar
Delta Pythagorean
Posts: 566
Joined: 13 Feb 2017, 13:44
GitHub: DelPyth
Location: Somewhere in the US

Re: Tab3 vs TAB2 control has some defect

18 May 2020, 21:43

AHK Docs wrote: After creating a Tab control, subsequently added controls automatically belong to its first tab. This can be changed at any time by following these examples:

Code: Select all

Gui, Tab  ; Future controls are not part of any tab control.
Gui, Tab, 3  ; Future controls are owned by the third tab of the current tab control.
Gui, Tab, 3, 2  ; Future controls are owned by the third tab of the second tab control.
Gui, Tab, Name  ; Future controls are owned by the tab whose name starts with Name (not case sensitive).
Gui, Tab, Name,, Exact  ; Same as above but requires exact match (case sensitive too).

- [AHK].......: 1.1.33.02 Unicode 64-bit
- [OS].........: Windows 10.0.18362
- [GITHUB]...: github.com/DeltaPyth
- [PAYPAL]....: paypal.me/DelPyth
- [DISCORD]..: Delta#3324

Remember to use [code]CODE[/code] for your multi-line scripts.
Stay safe, stay inside, and remember to wash your hands for 20 seconds!

Return to “Bug Reports”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 6 guests