Fixing codeboxes

Discuss issues and requests related with the forum software
User avatar
joedf
Posts: 6604
Joined: 29 Sep 2013, 17:08
Facebook: J0EDF
Google: +joedf
GitHub: joedf
Location: Canada, Quebec
Contact:

Re: Fixing codeboxes

06 Nov 2018, 23:48

@tmplinshi thanks for sharing your efforts. I've noticed the erroneous code for spoiler. I have fixed it.
checking your expand-code... :think:
Image Image Image Image Image
Windows 10 x64 Professional, Intel i5-8500 @ 3.00 GHz, 16GB DDR4 3200 MHz, NVIDIA GTX 1060 6GB | [About Me] | [ASPDM - StdLib Distribution]
[Populate the AHK MiniCity!] | [Qonsole - Quake-like console emulator] | [LibCon - Autohotkey Console Library] | [About the AHK Foundation]
User avatar
joedf
Posts: 6604
Joined: 29 Sep 2013, 17:08
Facebook: J0EDF
Google: +joedf
GitHub: joedf
Location: Canada, Quebec
Contact:

Re: Fixing codeboxes

06 Nov 2018, 23:55

Thanks, tmplinshi.
Expand/collapse fixed.

Indents are still problematic, I think it's on the php side... Still haven't found the spot for it....
Image Image Image Image Image
Windows 10 x64 Professional, Intel i5-8500 @ 3.00 GHz, 16GB DDR4 3200 MHz, NVIDIA GTX 1060 6GB | [About Me] | [ASPDM - StdLib Distribution]
[Populate the AHK MiniCity!] | [Qonsole - Quake-like console emulator] | [LibCon - Autohotkey Console Library] | [About the AHK Foundation]
tmplinshi
Posts: 1278
Joined: 01 Oct 2013, 14:57

Re: Fixing codeboxes

07 Nov 2018, 00:39

Thanks, joedf. Now I can disable the Tampermonkey extension.

BTW, the codebox that inside a Spoiler still doesn't have a Expand/collapse. I don't remember if it was the same when the forum haven't updated, but I have this handled with checkChildCodebox function.
tmplinshi
Posts: 1278
Joined: 01 Oct 2013, 14:57

Re: Fixing codeboxes

07 Nov 2018, 00:44

The prosilver theme has indentation.
User avatar
joedf
Posts: 6604
Joined: 29 Sep 2013, 17:08
Facebook: J0EDF
Google: +joedf
GitHub: joedf
Location: Canada, Quebec
Contact:

Re: Fixing codeboxes

07 Nov 2018, 07:51

Alright I’ll take a look later today. :+1:
Image Image Image Image Image
Windows 10 x64 Professional, Intel i5-8500 @ 3.00 GHz, 16GB DDR4 3200 MHz, NVIDIA GTX 1060 6GB | [About Me] | [ASPDM - StdLib Distribution]
[Populate the AHK MiniCity!] | [Qonsole - Quake-like console emulator] | [LibCon - Autohotkey Console Library] | [About the AHK Foundation]
User avatar
jeeswg
Posts: 5274
Joined: 19 Dec 2016, 01:58
Location: UK

Re: Fixing codeboxes

07 Nov 2018, 09:45

I've updated my post here, I'll use it to keep a summary of issues. Cheers.
Fixing codeboxes - Page 2 - AutoHotkey Community
https://autohotkey.com/boards/viewtopic ... 34#p247734
User avatar
joedf
Posts: 6604
Joined: 29 Sep 2013, 17:08
Facebook: J0EDF
Google: +joedf
GitHub: joedf
Location: Canada, Quebec
Contact:

Re: Fixing codeboxes

07 Nov 2018, 10:10

Thanks, this will be helpful.
Image Image Image Image Image
Windows 10 x64 Professional, Intel i5-8500 @ 3.00 GHz, 16GB DDR4 3200 MHz, NVIDIA GTX 1060 6GB | [About Me] | [ASPDM - StdLib Distribution]
[Populate the AHK MiniCity!] | [Qonsole - Quake-like console emulator] | [LibCon - Autohotkey Console Library] | [About the AHK Foundation]
just me
Posts: 5574
Joined: 02 Oct 2013, 08:51
Location: Germany

Re: Fixing codeboxes

11 Nov 2018, 02:35

Is there any progress in sight?
User avatar
joedf
Posts: 6604
Joined: 29 Sep 2013, 17:08
Facebook: J0EDF
Google: +joedf
GitHub: joedf
Location: Canada, Quebec
Contact:

Re: Fixing codeboxes

11 Nov 2018, 22:30

[/c] tags updated.
spoiler3 tags fixed.
Image Image Image Image Image
Windows 10 x64 Professional, Intel i5-8500 @ 3.00 GHz, 16GB DDR4 3200 MHz, NVIDIA GTX 1060 6GB | [About Me] | [ASPDM - StdLib Distribution]
[Populate the AHK MiniCity!] | [Qonsole - Quake-like console emulator] | [LibCon - Autohotkey Console Library] | [About the AHK Foundation]
User avatar
joedf
Posts: 6604
Joined: 29 Sep 2013, 17:08
Facebook: J0EDF
Google: +joedf
GitHub: joedf
Location: Canada, Quebec
Contact:

Re: Fixing codeboxes

11 Nov 2018, 22:46

did an sql change from forum id 76 to 5, but simply breaks links, old links are not broken despite the new 76 id ... :/
Image Image Image Image Image
Windows 10 x64 Professional, Intel i5-8500 @ 3.00 GHz, 16GB DDR4 3200 MHz, NVIDIA GTX 1060 6GB | [About Me] | [ASPDM - StdLib Distribution]
[Populate the AHK MiniCity!] | [Qonsole - Quake-like console emulator] | [LibCon - Autohotkey Console Library] | [About the AHK Foundation]
just me
Posts: 5574
Joined: 02 Oct 2013, 08:51
Location: Germany

Re: Fixing codeboxes

12 Nov 2018, 04:33

Code: Select all

Loop, % ColorArray.Length() + 1 {
   Opts := (A_Index = 1) ? "xm ym" : (Mod(A_Index, 16) = 1) ? "xm y+-1" : "x+-1 yp"
   Gui, Add, Text, %Opts% w24 h24 +Border gColorSelected vC%I%
   I++
}
Still no indentation in code boxes after about a month. That's not a 'nice to have' function for a coder forum. What's so difficult with it?

Simplicity on Firefox 63.0.1 (64-bit).
User avatar
joedf
Posts: 6604
Joined: 29 Sep 2013, 17:08
Facebook: J0EDF
Google: +joedf
GitHub: joedf
Location: Canada, Quebec
Contact:

Re: Fixing codeboxes

12 Nov 2018, 12:55

Sorry, I have been on and off on this. There's some php somewhere that takes away indentation/spaces when it is being displayed. I don't want to screw up the phpbb code until I find a proper solution...
Image Image Image Image Image
Windows 10 x64 Professional, Intel i5-8500 @ 3.00 GHz, 16GB DDR4 3200 MHz, NVIDIA GTX 1060 6GB | [About Me] | [ASPDM - StdLib Distribution]
[Populate the AHK MiniCity!] | [Qonsole - Quake-like console emulator] | [LibCon - Autohotkey Console Library] | [About the AHK Foundation]
just me
Posts: 5574
Joined: 02 Oct 2013, 08:51
Location: Germany

Re: Fixing codeboxes

13 Nov 2018, 03:04

Thanks so far. Any chance to get dark lettering on light background for Simplicity?
User avatar
nnnik
Posts: 3459
Joined: 30 Sep 2013, 01:01
Location: Germany

Re: Fixing codeboxes

13 Nov 2018, 03:34

Yeah Simplicity is a light theme - the code boxes should be the same.
Recommends AHK Studio
User avatar
jeeswg
Posts: 5274
Joined: 19 Dec 2016, 01:58
Location: UK

Re: Fixing codeboxes

13 Nov 2018, 10:06

Thanks joedf. :thumbup: I can now update my signature.

before:
homepage | tutorials
[code boxes are currently not working 100%]
[click the 'Reply with quote' button on a post to see the full indented text]

after:
homepage | tutorials | wish list
User avatar
joedf
Posts: 6604
Joined: 29 Sep 2013, 17:08
Facebook: J0EDF
Google: +joedf
GitHub: joedf
Location: Canada, Quebec
Contact:

Re: Fixing codeboxes

13 Nov 2018, 11:40

Whoops! Mine is stuck on Coy theme
Image

There's different themes here... let me know if there's a preferred one, if not Coy :+1:
https://prismjs.com/
Image Image Image Image Image
Windows 10 x64 Professional, Intel i5-8500 @ 3.00 GHz, 16GB DDR4 3200 MHz, NVIDIA GTX 1060 6GB | [About Me] | [ASPDM - StdLib Distribution]
[Populate the AHK MiniCity!] | [Qonsole - Quake-like console emulator] | [LibCon - Autohotkey Console Library] | [About the AHK Foundation]
User avatar
nnnik
Posts: 3459
Joined: 30 Sep 2013, 01:01
Location: Germany

Re: Fixing codeboxes

13 Nov 2018, 11:46

Well I seem to get the Twilight theme.
Recommends AHK Studio
User avatar
joedf
Posts: 6604
Joined: 29 Sep 2013, 17:08
Facebook: J0EDF
Google: +joedf
GitHub: joedf
Location: Canada, Quebec
Contact:

Re: Fixing codeboxes

13 Nov 2018, 11:48

Should it not be a light theme? I don't mind. whatever works for most.
Also, lots more themes here... waaayyyy more: https://github.com/PrismJS/prism-themes
Image Image Image Image Image
Windows 10 x64 Professional, Intel i5-8500 @ 3.00 GHz, 16GB DDR4 3200 MHz, NVIDIA GTX 1060 6GB | [About Me] | [ASPDM - StdLib Distribution]
[Populate the AHK MiniCity!] | [Qonsole - Quake-like console emulator] | [LibCon - Autohotkey Console Library] | [About the AHK Foundation]
User avatar
nnnik
Posts: 3459
Joined: 30 Sep 2013, 01:01
Location: Germany

Re: Fixing codeboxes

13 Nov 2018, 11:56

Thats not what I meant. I'm currently seeing a different theme from you.
After clicking through the themes it seems to be the Twighlight theme that I get.
Image
Recommends AHK Studio
User avatar
joedf
Posts: 6604
Joined: 29 Sep 2013, 17:08
Facebook: J0EDF
Google: +joedf
GitHub: joedf
Location: Canada, Quebec
Contact:

Re: Fixing codeboxes

13 Nov 2018, 14:33

Yes, this is correct. the twilight theme is the one currently setup on the server.
My cache / cloudflare has not updated. Anyway, do you think Coy is a better theme for now?
Image Image Image Image Image
Windows 10 x64 Professional, Intel i5-8500 @ 3.00 GHz, 16GB DDR4 3200 MHz, NVIDIA GTX 1060 6GB | [About Me] | [ASPDM - StdLib Distribution]
[Populate the AHK MiniCity!] | [Qonsole - Quake-like console emulator] | [LibCon - Autohotkey Console Library] | [About the AHK Foundation]

Return to “Forum Issues”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 9 guests