installing AHKv2 and setting up a .ahk2 extension

Put simple Tips and Tricks that are not entire Tutorials in this forum
SSpeed
Posts: 23
Joined: 04 Jul 2018, 09:48

installing AHKv2 and setting up a .ahk2 extension

29 Jul 2019, 13:00

i found that the process was a bit difficult... inefficient...
I made a video showing the process in the hope that the process might be improved.

https://youtu.be/hCMfuVirzBs

(i'm using windows 7)
joefiesta
Posts: 335
Joined: 24 Jan 2016, 13:54
Location: Pa., USA

Re: installing and setting up AHK v2

30 Jul 2019, 09:06

I don't get it.... it took you 1 minute and 37 seconds.... that's a damn fast install. And, boy, do you type fast. (The real point is: the video is 1) unwatchable at default speed and 2) really would be much better if we knew what your problems were.)

Secondly, this entry does not belong in BUG REPORTS. Nothing is broken.
SSpeed
Posts: 23
Joined: 04 Jul 2018, 09:48

Re: installing and setting up AHK v2

30 Jul 2019, 10:11

the height of the issue would probably be in setting up the .ahk2 context menu.

here is a clip of such:. https://youtu.be/x_KMq8_KS7E

which is better:. that people must take these steps, or that it is automated (such as during installation)


(mod may move this thread)
User avatar
nnnik
Posts: 4372
Joined: 30 Sep 2013, 01:01
Location: Germany

Re: installing AHKv2 and setting up a .ahk2 extension

30 Jul 2019, 11:02

The default extension of ahkv2 files will be .ahk
Recommends AHK Studio
User avatar
JoeWinograd
Posts: 1366
Joined: 10 Feb 2014, 20:00

Re: installing AHKv2 and setting up a .ahk2 extension

30 Jul 2019, 11:42

Hi SSpeed,
I haven't watched your videos, but just wanted to comment on the .ahk2 extension that is in the title of this thread.

I'm using V1 and V2 on the same system and my suggestion is: don't use ahk2 as the file type. The first thing I tried was ahkv2...had a problem. Next thing I tried was ahk2...had the same problem. I posted this question on it:
https://autohotkey.com/boards/viewtopic.php?f=5&t=53788

Then this bug report on it:
https://autohotkey.com/boards/viewtopic.php?f=14&t=53840

As you can see from the replies by lexikos, he figured out that the problem is due to the 8.3 short file name. I changed my AHK V2 file type to ah2 and haven't had a problem since. Regards, Joe
User avatar
jeeswg
Posts: 6904
Joined: 19 Dec 2016, 01:58
Location: UK

Re: installing AHKv2 and setting up a .ahk2 extension

30 Jul 2019, 12:35

- Since AHK v2 is beta, the installer doesn't have to be perfect yet. There doesn't even need to be an installer.
- But a good installer is a fine idea. If you did want a custom installer, it would be best to write a custom script, that uses RegWrite and checks A_IsAdmin, and share it here. And people could modify it to suit their preferences. Cheers.
homepage | tutorials | wish list | fun threads | donate
WARNING: copy your posts/messages before hitting Submit as you may lose them due to CAPTCHA
User avatar
nnnik
Posts: 4372
Joined: 30 Sep 2013, 01:01
Location: Germany

Re: installing AHKv2 and setting up a .ahk2 extension

30 Jul 2019, 12:49

Potentially you could also modify the installer and share it on the forums. Many people seem to need or use a custom extension for multiple versions of the language.
Perhaps it would also be possible to ship Quick-Version-Swapper (or is it switcher) with AHK.
It allows the user to switch to any version of the language quickly once they have imported it.
Recommends AHK Studio
SSpeed
Posts: 23
Joined: 04 Jul 2018, 09:48

Re: installing AHKv2 and setting up a .ahk2 extension

30 Jul 2019, 13:17

The default extension of ahkv2 files will be .ahk
grazie


well that's good enough for me. thanks everyone
Adventurer
Posts: 3
Joined: 18 Apr 2019, 06:24

Re: installing AHKv2 and setting up a .ahk2 extension

20 Jan 2020, 08:36

nnnik wrote:
30 Jul 2019, 11:02
The default extension of ahkv2 files will be .ahk
Not sure if it's appropriate to bump a 6 month old thread, but this information is still very valuable and it's something I tried to do myself before.

In my opinion, I think AHKv2 should always register .ahk2 as a format, and register .ahk as well if AHKv1 is not present on the system (or have an option but its default selection is determined by whether or not AHKv1 is installed).


As a less important aside, I also think AHKv2 should get a unique installation directory that isn't C:\Program Files\AutoHotkey, maybe one of these...

C:\Program Files\AutoHotkey v2
C:\Program Files\AutoHotkeyV2
C:\Program Files\AutoHotkey 2
C:\Program Files\AutoHotkey2
C:\Program Files\AHKv2

Return to “Tips and Tricks”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 25 guests