3rd Party Dialog --> AHK GUI

Get help with using AutoHotkey and its commands and hotkeys
sancarn
Posts: 224
Joined: 01 Mar 2016, 14:52

3rd Party Dialog --> AHK GUI

31 Mar 2016, 19:59

It's pretty darn late, 1:45am - I apologise if this isn't totally coherent, and I got work tomorrow but I just had an idea...

Yesterday I was trying to make a "mass exporter" programme for some software we use at work. The programme itself has a small export utility which can export single files but not one that can export multiple files.

Here's an image showing the data export centre (old version, but most options are still the same):
Image

Okay so currently I've made a mass exporter, turns out with "Control,cmd" it's really simple to automate these dialogs. Thing is, at the moment it isn't very user friendly. I currently have these programmes doing very specific tasks and they're not very generalised. it would be much much nicer if they were more user friendly and more... general.

So my idea is - why don't I just copy the whole of the Data Export Centre dialog and essentially recreate it in AHK! Then I can keep it super user friendly as well as keeping all the functionality meanwhile avoiding others having to do scripting alongside.
I have had a bit of experience with AHK dialogs so I could probably figure it out as I go along but I had another idea just now.

I'm curious, has anyone made an AHK application which analyses a dialog of a third party programme and makes a copy of it, code wise, in AHK? This would make future tools super easy to create! With a point and click tool to get the whole AHK code to recreate dialogs such as these... I am pretty sure it would be possible as you can get most of the information needed to generate these dialogs from the window spy but yeah, basically - I'm curious whether anyone has made such a GUI creating tool already? Otherwise I'd try and make it myself of course :D

Thanks all,
User avatar
lifeweaver
Posts: 144
Joined: 10 May 2014, 05:57
GitHub: lifeweaver
Location: OH

Re: 3rd Party Dialog --> AHK GUI

04 Apr 2016, 10:07

Hi sancarn,

Smartgui has a copy feature, although it is limited.
There are several other gui creation tools that might have similar functionality.
sancarn
Posts: 224
Joined: 01 Mar 2016, 14:52

Re: 3rd Party Dialog --> AHK GUI

07 Jun 2016, 10:35

lifeweaver wrote:Hi sancarn,

Smartgui has a copy feature, although it is limited.
There are several other gui creation tools that might have similar functionality.
A bit late, but thanks for the advice! The steal GUI feature is amazing!

Return to “Ask For Help”

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot], flyingDman, Google [Bot], RevCarl10 and 141 guests