Image2Include Memory Limits?

Get help with using AutoHotkey and its commands and hotkeys
robertmcalister
Posts: 15
Joined: 07 Mar 2015, 23:30
Facebook: Robert McAlister
Google: Robert McAlister

Image2Include Memory Limits?

18 Apr 2016, 14:25

I have over 100 little images included in a script using the Image2Include bitmap converter tool.

What I'm seeing is not all of them are loading.
It's sequential, the ones not loading are at the end of the include section, in the auto-exec area.

The ram the script uses on launch is around 32mb. Using the EmptyMem tool I've been able to get that down to under 1mb. (!)

But no matter where I run the EmptyMem script, top, middle or after the includes, I still cannot load all the images.

Has anyone seen memory limits for a script may come into play? Other ideas?
User avatar
lifeweaver
Posts: 144
Joined: 10 May 2014, 05:57
GitHub: lifeweaver
Location: OH

Re: Image2Include Memory Limits?

21 Apr 2016, 07:36

Hi robertmcalister,

Is it possible there is an error in the last images, have you try changing the order of the images?
robertmcalister
Posts: 15
Joined: 07 Mar 2015, 23:30
Facebook: Robert McAlister
Google: Robert McAlister

Re: Image2Include Memory Limits?

21 Apr 2016, 08:04

Actually, I ruled that out early by changing the order. All were fine.

Solved the problem:
moving all 113 include files to the bottom of the script.
Before:

Code: Select all

#Include %A_ScriptDir%/pics/Create_EGlossLASTRAConcrete_jpg.ahk
...
HBITMAP5 := Create_EGlossLASTRAConcrete_jpg()
...
Program {
...
}
After:

Code: Select all

HBITMAP5 := Create_EGlossLASTRAConcrete_jpg()
...
Program {
...
}
#Include %A_ScriptDir%/pics/Create_EGlossLASTRAConcrete_jpg.ahk
...

Return to “Ask For Help”

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot], ElDunco, Google [Bot], Odlanir, strzmatt1988, TheArkive and 199 guests