Named Loops

Get help with using AutoHotkey and its commands and hotkeys
1100++
Posts: 78
Joined: 10 Feb 2018, 19:05

Named Loops

23 Sep 2018, 19:03

How do you make a named loop?
User avatar
JoeWinograd
Posts: 1651
Joined: 10 Feb 2014, 20:00
Location: U.S. Central Time Zone

Re: Named Loops

23 Sep 2018, 19:17

There's no such thing as a "named loop". What are you trying to achieve?
gregster
Posts: 5836
Joined: 30 Sep 2013, 06:48

Re: Named Loops

23 Sep 2018, 19:39

Perhaps you are looking for something like a timer? Then, see SetTimer...
1100++
Posts: 78
Joined: 10 Feb 2018, 19:05

Re: Named Loops

23 Sep 2018, 20:29

The documentation says they exist here: https://autohotkey.com/docs/misc/Labels.htm#named-loops
coffee
Posts: 113
Joined: 01 Apr 2017, 07:55

Re: Named Loops

23 Sep 2018, 21:12

Read the continue and break pages and the examples.
User avatar
JoeWinograd
Posts: 1651
Joined: 10 Feb 2014, 20:00
Location: U.S. Central Time Zone

Re: Named Loops

24 Sep 2018, 18:42

documentation says they exist here
Thanks for that link...learn something new every day here! I never heard of a named loop and never had a need for one in thousands of lines of AHK code with a ton of loops. But I can see its value with Break and Continue in nested loops. The doc on it is very good...says that a loop's label name (or an integer with its numeric nesting level) can be used to identify which loop (in the nested loops) that the Break or Continue applies to. Nice way to break out of an inner loop to the outermost loop...or any outer loop. Good stuff! That said, I haven't had a need for it...yet. Regards, Joe

Return to “Ask For Help”

Who is online

Users browsing this forum: inseption86 and 31 guests