Can't get WinActivate to activate Microsoft Teams

Get help with using AutoHotkey and its commands and hotkeys
robert1968
Posts: 1
Joined: 29 Apr 2019, 04:48

Re: Can't get WinActivate to activate Microsoft Teams

29 Apr 2019, 04:57

Hi,

WinActivate *Microsoft Teams not works anymore but this works based on above helps - Thanks for help

Code: Select all

F8::
WinGet TID, ID,ahk_exe Teams.exe
WinActivate ahk_id %TID%
Send ^+m
Return
this is mute/un mute microphone pressing "F8"

Robert
ke7in
Posts: 1
Joined: 11 Jun 2020, 08:30

Re: Can't get WinActivate to activate Microsoft Teams

11 Jun 2020, 08:35

robert1968 wrote: Hi,

WinActivate *Microsoft Teams not works anymore but this works based on above helps - Thanks for help

Code: Select all

F8::
WinGet TID, ID,ahk_exe Teams.exe
WinActivate ahk_id %TID%
Send ^+m
Return
this is mute/un mute microphone pressing "F8"

Robert
Hey Robert, does this still work for you? It flashes to the Teams window but doesn't actually toggle mute for me.
jmainardi
Posts: 7
Joined: 26 Sep 2019, 10:58

Re: Can't get WinActivate to activate Microsoft Teams

14 Jul 2020, 13:32

I'm having this problem, too, in certain circumstances.

Code: Select all

WinActivate, | Microsoft Teams
works 75% of the time. When it doesn't work, it's because Teams is stuck on one of those stupid feedback screens "how would you rate your call."

I've googled it, and it seems there is no way to make that screen go away, and I have tried using the ID, the process, the class and the win title to select teams.

I'm stumped, too.
jmainardi
Posts: 7
Joined: 26 Sep 2019, 10:58

Re: Can't get WinActivate to activate Microsoft Teams

14 Jul 2020, 13:40

I GOT IT! Check this thread: https techcommunity.microsoft.com /t5/microsoft-teams/is-there-a-global-keyboard-shortcut-to-show-hide-the-teams/m-p/279908 Broken Link for safety

You can set a shortcut for an app in its properties screen. Then you can use AHK to send the keystroke for the app.
slc
Posts: 1
Joined: 29 Jul 2020, 08:23

Re: Can't get WinActivate to activate Microsoft Teams

29 Jul 2020, 08:29

The "New Meeting Experience" with a call sitting in a separate window appears to make it even more impossible to identify the right window. From what I can see it isn't possible to identify it differently from any other teams window...

Return to “Ask For Help”

Who is online

Users browsing this forum: 4k3or3et, AHKStudent, b-top, Bing [Bot], Google [Bot], loek6000, pzycx, Sabestian Caine, Smile_, Tom Harding and 54 guests