Sending Alt Not Working Topic is solved

Get help with using AutoHotkey and its commands and hotkeys
User avatar
SirSocks
Posts: 183
Joined: 26 Oct 2018, 08:14

Sending Alt Not Working

13 May 2019, 14:13

Hello -

For some reason sending Alt isnt working for me. Does anyone have any suggestions of why it isn't working? None of the scripts below are working on my PC to send Alt
I am running Windows 10.
AHK Version 1.1.30.3
What is wrong with these scripts? and how can I sent Alt?
Thank you!

This is the script I am trying to test with.....

Code: Select all

^e::
send {alt}
msgbox, Sent alt
return
I have also tried....

Code: Select all

^e::
send, !
msgbox, Sent alt
return
I tried this way too.
I have also tried....

Code: Select all

^e::
send, {alt down}
send, {alt up}
msgbox, Sent alt
return
gregster
Posts: 4606
Joined: 30 Sep 2013, 06:48

Re: Sending Alt Not Working  Topic is solved

13 May 2019, 15:13

When you send a modifier like Alt alone, you might have to release other modifiers first:
lexikos wrote:
13 Jan 2016, 21:47
^[::Send {Alt} will not work in most applications because you are still holding the Ctrl key. Manually pressing Ctrl+Alt does not activate the menus either. Send automatically releases the hotkey's modifiers when you send a non-modifier key, but it does not do this for a modifier key on its own, such as {Alt} or {Alt down/up}.
So either try this:

Code: Select all

^e::
KeyWait Ctrl
Send {Alt}
return
or this:

Code: Select all

^e::send {Ctrl up}{Alt}
User avatar
SirSocks
Posts: 183
Joined: 26 Oct 2018, 08:14

Re: Sending Alt Not Working

13 May 2019, 15:37

gregster wrote:
13 May 2019, 15:13
When you send a modifier like Alt alone, you might have to release other modifiers first:
lexikos wrote:
13 Jan 2016, 21:47
^[::Send {Alt} will not work in most applications because you are still holding the Ctrl key. Manually pressing Ctrl+Alt does not activate the menus either. Send automatically releases the hotkey's modifiers when you send a non-modifier key, but it does not do this for a modifier key on its own, such as {Alt} or {Alt down/up}.
So either try this:

Code: Select all

^e::
KeyWait Ctrl
Send {Alt}
return
or this:

Code: Select all

^e::send {Ctrl up}{Alt}

Thank you gregster :clap:
AviationGuy
Posts: 188
Joined: 17 Jan 2019, 10:13

Re: Sending Alt Not Working

14 May 2019, 02:58

gregster wrote:
13 May 2019, 15:13
When you send a modifier like Alt alone, you might have to release other modifiers first:
Great! I've been wondering about this for a while, thanks!

Return to “Ask For Help”

Who is online

Users browsing this forum: Google [Bot], honarjoo, ktfroy, randysejas, Toruk and 64 guests