can't add sigma or checkmark with v1.x

Get help with using AutoHotkey and its commands and hotkeys
NatK
Posts: 3
Joined: 08 Aug 2020, 13:25

can't add sigma or checkmark with v1.x

08 Aug 2020, 13:49

Been using very simple ahk version 1.x script for keying in special characters for many years. Example of command I use a lot
!l::
Send £
return

But I cannot get this to work when I copy/paste the sigma into the script from MS Word. That's how I got the £ to run a long time ago.
!e::
Send ∑
return

Notepad message says something about Unicode format can't be saved. Same problem with creating a checkmark.

I am not a coder, and would appreciate any help.

Thanks.
gregster
Posts: 4917
Joined: 30 Sep 2013, 06:48

Re: can't add sigma or checkmark with v1.x

08 Aug 2020, 13:51

Save your script as UTF-8 with BOM (you can choose in Notepad's Save dialog, close to the bottom of the window)...
NatK
Posts: 3
Joined: 08 Aug 2020, 13:25

Re: can't add sigma or checkmark with v1.x

08 Aug 2020, 15:20

Getting there. I used that Notepad format; but the hotkey generates ∑ rather than ∑
gregster
Posts: 4917
Joined: 30 Sep 2013, 06:48

Re: can't add sigma or checkmark with v1.x

08 Aug 2020, 15:43

NatK wrote:
08 Aug 2020, 15:20
Getting there. I used that Notepad format; but the hotkey generates ∑ rather than ∑
That only happens here, if I save it as UTF-8.... but it works as expected if I save it as UTF-8 with BOM.
NatK
Posts: 3
Joined: 08 Aug 2020, 13:25

Re: can't add sigma or checkmark with v1.x

09 Aug 2020, 12:03

My wifi died for a few hours yesterday. Back at it.

I inserted and reloaded this script using UTF-8 with BOM
Ins & e::
Send ∑
return

Pressed Insert and e. The result was that a question mark appeared.

Return to “Ask For Help”

Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot], Dario91, Google [Bot], nichatr, sebbulon, TAC109 and 33 guests