Can I automate form posting?

Get help with using AutoHotkey and its commands and hotkeys
omar
Posts: 462
Joined: 22 Oct 2015, 17:56

Can I automate form posting?

13 Jan 2021, 21:11

There are many forms that I would like to have prefilled and posted.

Examples:

- Google Calendar events
I use these as reminder events.
I will add a note like: 3rd February, dentist appointment at 9.30am.
I will then schedule a reminder email to be sent: 120 minutes before the event, 1 day before, 5 days before.
It's cumbersome doing the SAME task always. I always run my life like this!
Just upset because I am wasting 1 minute of life each time!

- Amazon or ebay purchases.
Let's say I have the postal address and details. The buyer and payer is me.
I just need to automate the submitting of the form filling - this takes 2-3 minutes.
For this... I would maybe have to log into Paypal for example - but that part, for security reasons, I would like to have kept manual.

Just wanted to know: is it possible?
Where do I start learning if possible?

Thanks.
User avatar
mikeyww
Posts: 5300
Joined: 09 Sep 2014, 18:38

Re: Can I automate form posting?

13 Jan 2021, 21:25

You can do much of that outside AHK through the browser's form fillers. There are also external form fillers, Roboform, etc. You can always build an AHK GUI to take your entries and then tab through the forms, populating the fields. You could use Chrome automation or JavaScript in AHK. There is a Chrome.ahk library, too.
omar
Posts: 462
Joined: 22 Oct 2015, 17:56

Re: Can I automate form posting?

13 Jan 2021, 21:42

Not sure if I explained properly...
The sending address will always be different for ebay and Amazon - I don't know beforehand the details

I looked at RoboForm
Don't think that fits the bill
I looked at other form fillers as well - same thing
They are great for SAME values always (as far as I can see)
Let me know

Thanks
User avatar
mikeyww
Posts: 5300
Joined: 09 Sep 2014, 18:38

Re: Can I automate form posting?

13 Jan 2021, 22:32

OK. You might want to make a GUI that fits a specific page. It could accept your entries and then populate the form. I haven't tried much with Chrome automation, but you'll find lots of examples here in the forum.
AHKStudent
Posts: 1055
Joined: 05 May 2018, 12:23

Re: Can I automate form posting?

13 Jan 2021, 22:36

All the examples you gave have API's (and you could use AHK to work with them) that let you do these things.

If you want to stick to just basic AHK automation you could also do all that. There are many options, using IE, or in the case that a sigte does not support it, using Chrome AHK etc.

Return to “Ask For Help”

Who is online

Users browsing this forum: bonswouar, hasantr, MrCheeseman, RayB, TAC109, theon, vmech, XMCQCX and 38 guests