Page 1 of 1

Currently no Input command or function

Posted: 14 Nov 2020, 12:57
by fade2gray
Not even listed in the included AutoHotkey v2 Help documentation. :shock:

So, can't use Input, [ OutputVar, Options, EndKeys, MatchList] in any shape or form.

Re: Currently no Input command or function

Posted: 14 Nov 2020, 13:06
by gregster
Sure, you can.
There is the more flexible InputHook() which is also now available in v1 (v1.1.31+).

See also https://lexikos.github.io/v2/docs/commands/InputHook.htm#comparison
https://lexikos.github.io/v2/docs/commands/InputHook.htm#comparison wrote:In AutoHotkey v1.1, InputHook is a replacement for the Input command, offering greater flexbility. The Input command was removed for v2.0, but the code below is mostly equivalent: [...]

Re: Currently no Input command or function

Posted: 14 Nov 2020, 13:12
by JoeWinograd
Note this comment in the V2 changes doc:
Input (use InputHook; see its documentation for a comparison)
Doc is here:
https://lexikos.github.io/v2/docs/commands/InputHook.htm

Regards, Joe

Re: Currently no Input command or function

Posted: 14 Nov 2020, 13:28
by fade2gray
gregster wrote:
14 Nov 2020, 13:06
Sure, you can.
There is the more flexible InputHook() which is also now available in v1 (v1.1.31+).

See also https://lexikos.github.io/v2/docs/commands/InputHook.htm#comparison
https://lexikos.github.io/v2/docs/commands/InputHook.htm#comparison wrote:In AutoHotkey v1.1, InputHook is a replacement for the Input command, offering greater flexbility. The Input command was removed for v2.0, but the code below is mostly equivalent: [...]

Fair enough, but if there had been a deprecation notice in the v1 help docs instead of a footnote relegated to the remarks...
InputHook() is more flexible than the Input command

... I may not have needed to make this post ¯\_(ツ)_/¯, but thanks all the same. :thumbup:

Re: Currently no Input command or function

Posted: 15 Nov 2020, 06:42
by boiler
fade2gray wrote:
14 Nov 2020, 13:28
Fair enough, but if there had been a deprecation notice in the v1 help docs instead of a footnote relegated to the remarks... I may not have needed to make this post
The documentation for Input does not carry a depreciation notice because it is not deprecated. There are many commands in v1 that are not part of v2 yet still carry full status in v1.