Issue with ahkexec/installation

Post AHK_H specific scripts & libraries and discuss the usage and development of HotKeyIt's fork/branch
TheBigFut
Posts: 5
Joined: 13 Feb 2020, 12:26

Issue with ahkexec/installation

14 Feb 2020, 06:15

I installed ahk_h on ahk_L. Old codes work fine, but I am having problems with ahkExec and I don't know if I messed up something during the installation or if the problem is anywhere else.

The situation is the following:
- if I run scripts compatible with ahk_L everything works fine.

- if I run a script containing ahkExec "MsgBox 100" I get the error:
"Error at line 10.
Line Text: ahkExec "MsgBox 100"
Error: This line does not contain a recognized action
The program will exit"

- if I run a script containing b := ahkExec("MsgBox, 100") or just ahkExec("MsgBox, 100") it actually gives me the right message box, but then it quits the code without executing all the following lines and without throwing any error. (notice that without installing _h I would instead get an error here)


As I suspect something may have been problematic with the installation I recap my steps:
1- I am using win 10 Home
2- I installed ahk_L using the exe installer from here "https://autohotkey.com/download/" -> "Download Autohotkey Installer" "Current version: v1.1.32.00 - November 24, 2019"
3- I installed the Unicode-64 bit version
4- I downloaded "AutoHotkey_H v1 - download v1 zip package" from "https hotkeyit.github.io /v2/" Broken Link for safety
5- from the downloaded file, I took "\ahkdll-v1-release-master\x64w\AutoHotkey.exe" and copied it in the one that was installed on my pc at "Program Files\AutoHotkey\AutoHotkey.exe" (replacing the old one)
/ at this time I made a first test and I obtained the same result I mentioned before /
6- took all the files in the ahk_h compiler folder "ahkdll-v1-release-master\Compiler\" and pasted them into the compiler of the installed ahk "\AutoHotkey\Compiler\"
/ repeated the test and same results /
7- I also took the exe file from the ahk_h folder "\ahkdll-v1-release-master\x64w\AutoHotkey.exe", pasted in "\AutoHotkey\Compiler\" and renamed it to "Ahk2Exe.exe"
/ repeated test with the same results /

I also tried to repeat the procedure taking the "AutoHotkey.exe" from the folder "x64w_MT" instead of "x64w" but nothing changed.


Do you know why I have this problem? Am I doing something wrong during the installation?

Thank you very much!
guest3456
Posts: 3087
Joined: 09 Oct 2013, 10:31

Re: Issue with ahkexec/installation

14 Feb 2020, 11:01

TheBigFut wrote:
14 Feb 2020, 06:15
- if I run a script containing ahkExec "MsgBox 100" I get the error:
"Error at line 10.
Line Text: ahkExec "MsgBox 100"
Error: This line does not contain a recognized action
The program will exit"
of course. that's v2 syntax, not v1 syntax
TheBigFut wrote:
14 Feb 2020, 06:15
- if I run a script containing b := ahkExec("MsgBox, 100") or just ahkExec("MsgBox, 100") it actually gives me the right message box, but then it quits the code without executing all the following lines and without throwing any error. (notice that without installing _h I would instead get an error here)
post a full example script where the other lines don't execute. your installation doesn't seem to be the problem.

TheBigFut
Posts: 5
Joined: 13 Feb 2020, 12:26

Re: Issue with ahkexec/installation

14 Feb 2020, 12:18

Thanks for answering!
Here's a full code:

Code: Select all

MsgBox, 10
a := "MsgBox, 20"
b := AhkExec(a)
MsgBox, 30
c = 40
MsgBox, %c%
When I run it, it gives me the 10 and 20 msgbox but not the 30 and 40.

Also, I noticed that it takes quite some time running, I got: "Exit code: 3221226356 Time: 6.226"

Another interesting fact: the AutoHotKey icon in the taskbar does not disappear until I pass over it with my mouse (showing that it didn't close properly).

Please, let me know if you have any test in mind or if it is clear that I am using something improperly!

Thanks again!
guest3456
Posts: 3087
Joined: 09 Oct 2013, 10:31

Re: Issue with ahkexec/installation

14 Feb 2020, 12:36

TheBigFut wrote:
14 Feb 2020, 12:18
Thanks for answering!
Here's a full code:

Code: Select all

MsgBox, 10
a := "MsgBox, 20"
b := AhkExec(a)
MsgBox, 30
c = 40
MsgBox, %c%
When I run it, it gives me the 10 and 20 msgbox but not the 30 and 40.

Also, I noticed that it takes quite some time running, I got: "Exit code: 3221226356 Time: 6.226"

Another interesting fact: the AutoHotKey icon in the taskbar does not disappear until I pass over it with my mouse (showing that it didn't close properly).

Please, let me know if you have any test in mind or if it is clear that I am using something improperly!

Thanks again!
looks like a bug with h_64w @HotKeyIt

works for me on h_32a, and h_32w

HotKeyIt
Posts: 2106
Joined: 29 Sep 2013, 18:35
Contact:

Re: Issue with ahkexec/installation

14 Feb 2020, 14:59

This has been fixed now, thanks for reporting and example ;)
TheBigFut
Posts: 5
Joined: 13 Feb 2020, 12:26

Re: Issue with ahkexec/installation

14 Feb 2020, 17:04

The updated version is already online? Because I downloaded again few minutes ago (from https hotkeyit.github.io /v2/) Broken Link for safety and I am still having the same problem...
(Note: I just overwrite the .exe files and the ones in the compiler folder without un-installing and re-installing)

Thank you very much!
guest3456
Posts: 3087
Joined: 09 Oct 2013, 10:31

Re: Issue with ahkexec/installation

14 Feb 2020, 17:33

TheBigFut wrote:
14 Feb 2020, 17:04
The updated version is already online? Because I downloaded again few minutes ago (from https hotkeyit.github.io /v2/) Broken Link for safety and I am still having the same problem...
(Note: I just overwrite the .exe files and the ones in the compiler folder without un-installing and re-installing)

Thank you very much!
i just downloaded the v1-release, and tested the 10,20,30,40 script on all versions 32a, 32w, 64w, and it all worked now


Return to “AutoHotkey_H”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 1 guest