AHK Studio

Editor for AutoHotkey written completely in AutoHotkey.

Moderator: maestrith

punchin
Posts: 429
Joined: 17 Jan 2014, 17:54

Re: AHK Studio

Post by punchin » 28 Jul 2016, 12:15

I'm currently running 1.1.24.0

User avatar
maestrith
Posts: 825
Joined: 16 Oct 2013, 13:52

Re: AHK Studio

Post by maestrith » 28 Jul 2016, 12:23

Are you running Ansi, U32, or U64? AHK Studio requires U32 but it "should" work ok...
Last edited by maestrith on 28 Jul 2016, 12:24, edited 1 time in total.
John H Wilson III 05/29/51 - 03/01/2020. You will be missed.AHK Studio OSDGUI Creator
Donations
Discord
All code is done on a 64 bit Windows 10 PC Running AutoHotkey x32

punchin
Posts: 429
Joined: 17 Jan 2014, 17:54

Re: AHK Studio

Post by punchin » 28 Jul 2016, 12:24

U64

User avatar
maestrith
Posts: 825
Joined: 16 Oct 2013, 13:52

Re: AHK Studio

Post by maestrith » 28 Jul 2016, 12:24

Let me re-download AHK and try, one moment

Edit:
I was able to use the U64 version as well, so I am not too sure what is going on. Send me a PM with some contact information for either Google or Skype and I will try to help you from there
John H Wilson III 05/29/51 - 03/01/2020. You will be missed.AHK Studio OSDGUI Creator
Donations
Discord
All code is done on a 64 bit Windows 10 PC Running AutoHotkey x32

punchin
Posts: 429
Joined: 17 Jan 2014, 17:54

Re: AHK Studio

Post by punchin » 28 Jul 2016, 12:39

I got it fixed. Partially. I had a bad ahk install that only had a partial update. Now I'm getting:
Menu does not exist on line 4359

User avatar
maestrith
Posts: 825
Joined: 16 Oct 2013, 13:52

Re: AHK Studio

Post by maestrith » 28 Jul 2016, 12:43

AHK Studio needs to have a few files from the internet that it should download automatically but if you are behind a firewall or something like that you will not have those files. https://github.com/maestrith/AHK-Studio ... master.zip Download and unzip that into its own folder and then run it. It will have all of the files necessary to run. You can also manually download the extra xml files that are required https://github.com/maestrith/AHK-Studio just download all of the xml files into the AHK-Studio\lib folder.
John H Wilson III 05/29/51 - 03/01/2020. You will be missed.AHK Studio OSDGUI Creator
Donations
Discord
All code is done on a 64 bit Windows 10 PC Running AutoHotkey x32

punchin
Posts: 429
Joined: 17 Jan 2014, 17:54

Re: AHK Studio

Post by punchin » 28 Jul 2016, 12:55

I'm special. I extracted everything except the library folder... not getting any coding errors now, but when it tries to access SciLexer.Dll my security program blocks it... I hate this company computer.

User avatar
maestrith
Posts: 825
Joined: 16 Oct 2013, 13:52

Re: AHK Studio

Post by maestrith » 28 Jul 2016, 12:57

yea, SciLexer.dll is important to AHK Studio :( I wish that there was something I could do for that, but I sadly can not. Maybe you can contact your system admin to see if they can allow it.
John H Wilson III 05/29/51 - 03/01/2020. You will be missed.AHK Studio OSDGUI Creator
Donations
Discord
All code is done on a 64 bit Windows 10 PC Running AutoHotkey x32

func
Posts: 36
Joined: 20 May 2016, 20:52

Re: AHK Studio

Post by func » 25 Aug 2016, 19:49

AHK studio is the best!

one suggestion is remove the comic sans font for the status bar at the bottom, doesn't match the rest of the interface at all

User avatar
maestrith
Posts: 825
Joined: 16 Oct 2013, 13:52

Re: AHK Studio

Post by maestrith » 25 Aug 2016, 19:54

func wrote:AHK studio is the best!

one suggestion is remove the comic sans font for the status bar at the bottom, doesn't match the rest of the interface at all
Thank you :) I am currently working on the Gui and I can't update the repository but if you want to change it for the moment, Close Studio, and then look for the file lib\Settings.xml and you can change <custom control="msctls_statusbar321" gui="1" bold="0" color="0" font="Comic Sans MS" italic="0" size="10" strikeout="0" underline="0"></custom> to whatever you like. I need to re-write the theme settings so it's going to be a bit.
John H Wilson III 05/29/51 - 03/01/2020. You will be missed.AHK Studio OSDGUI Creator
Donations
Discord
All code is done on a 64 bit Windows 10 PC Running AutoHotkey x32

anti3d
Posts: 15
Joined: 31 Aug 2016, 05:48

Re: AHK Studio

Post by anti3d » 31 Aug 2016, 05:54

Register only for tell you man, you rock. Thank you very much for this cool stuffffff
Image

User avatar
maestrith
Posts: 825
Joined: 16 Oct 2013, 13:52

Re: AHK Studio

Post by maestrith » 31 Aug 2016, 07:16

anti3d wrote:Register only for tell you man, you rock. Thank you very much for this cool stuffffff
Image
You are welcome :)
John H Wilson III 05/29/51 - 03/01/2020. You will be missed.AHK Studio OSDGUI Creator
Donations
Discord
All code is done on a 64 bit Windows 10 PC Running AutoHotkey x32

User avatar
joedf
Posts: 7791
Joined: 29 Sep 2013, 17:08
Facebook: J0EDF
Google: +joedf
GitHub: joedf
Location: Canada
Contact:

Re: AHK Studio

Post by joedf » 31 Aug 2016, 14:38

Haha awesome :D

payback87
Posts: 13
Joined: 31 Aug 2016, 01:55

Re: AHK Studio

Post by payback87 » 01 Sep 2016, 00:33

Hey man,
I just downloaded AHK Studio - and the first look is fantastic! I've usually been using ScITE4Autohotkey but I'll certainly be looking into AHK Studio now!
:+1:

User avatar
maestrith
Posts: 825
Joined: 16 Oct 2013, 13:52

Re: AHK Studio

Post by maestrith » 01 Sep 2016, 00:36

payback87 wrote:Hey man,
I just downloaded AHK Studio - and the first look is fantastic! I've usually been using ScITE4Autohotkey but I'll certainly be looking into AHK Studio now!
:+1:
Let me know if you need help with it.
John H Wilson III 05/29/51 - 03/01/2020. You will be missed.AHK Studio OSDGUI Creator
Donations
Discord
All code is done on a 64 bit Windows 10 PC Running AutoHotkey x32

payback87
Posts: 13
Joined: 31 Aug 2016, 01:55

Re: AHK Studio

Post by payback87 » 01 Sep 2016, 00:52

maestrith wrote:
payback87 wrote:Hey man,
I just downloaded AHK Studio - and the first look is fantastic! I've usually been using ScITE4Autohotkey but I'll certainly be looking into AHK Studio now!
:+1:
Let me know if you need help with it.
I sure will. Actually, one question: is there a site or thread that provides styles for ahk_studio? I do like the standard theme, though :)

User avatar
maestrith
Posts: 825
Joined: 16 Oct 2013, 13:52

Re: AHK Studio

Post by maestrith » 01 Sep 2016, 00:54

Alt+M theme {enter} and download the plugin. There will be an option in the preview to the left that says download click that and it will show you a list of themes
John H Wilson III 05/29/51 - 03/01/2020. You will be missed.AHK Studio OSDGUI Creator
Donations
Discord
All code is done on a 64 bit Windows 10 PC Running AutoHotkey x32

payback87
Posts: 13
Joined: 31 Aug 2016, 01:55

Re: AHK Studio

Post by payback87 » 01 Sep 2016, 01:03

maestrith wrote:Alt+M theme {enter} and download the plugin. There will be an option in the preview to the left that says download click that and it will show you a list of themes
Ah ok might have to check that out at home, work doesn't allow me to download via ahk script... :)

payback87
Posts: 13
Joined: 31 Aug 2016, 01:55

Re: AHK Studio

Post by payback87 » 01 Sep 2016, 02:33

Alright after fiddling around a little, I found two issues.
1. Code Folding -> I can't fold / unfold from the menu. None of the menu entries work. I downloaded the Fold.ahk plugin.
2. BookMarks -> same as above, doesn't work although BookMarks.ahk is installed.

Unfortunately there is no Error unlike before I installed the plugins. Just nothing seems to happen.

User avatar
maestrith
Posts: 825
Joined: 16 Oct 2013, 13:52

Re: AHK Studio

Post by maestrith » 01 Sep 2016, 02:41

payback87 wrote:Alright after fiddling around a little, I found two issues.
1. Code Folding -> I can't fold / unfold from the menu. None of the menu entries work. I downloaded the Fold.ahk plugin.
2. BookMarks -> same as above, doesn't work although BookMarks.ahk is installed.

Unfortunately there is no Error unlike before I installed the plugins. Just nothing seems to happen.
Where did you place the ahk files? they need to be in the plugins folder. If it does not exist make sure it is in the main folder that AHK Studio is in.

If you had placed them there then let me know. I will take a look and see if they work for me and if not I will work on them.

Edit:
-I tried the plugins for folding and bookmarks and they both worked for me. They do rely upon a comobject that Studio provides. Some have had issues with it in the past so if you are still having trouble that may be the case.
John H Wilson III 05/29/51 - 03/01/2020. You will be missed.AHK Studio OSDGUI Creator
Donations
Discord
All code is done on a 64 bit Windows 10 PC Running AutoHotkey x32

Post Reply

Return to “AHK Studio”