vcruntime140.dll static ? Topic is solved

Ask for help, how to use AHK_H, etc.
Peaceful
Posts: 11
Joined: 20 Mar 2017, 06:28

vcruntime140.dll static ?

26 Jan 2019, 01:42

Is there a static way to build vcruntime140.dll in AutoHotkeySC.bin?
Changed to Visual Studio 2017 from /MD to /MT However, the build is good, but compiling it does not work.
Is there any static way to include it?
HotKeyIt
Posts: 1877
Joined: 29 Sep 2013, 18:35
Contact:

Re: vcruntime140.dll static ?  Topic is solved

26 Jan 2019, 06:15

Does it run after build? Then compiling should not be an issue, instead AutoHotkeySC.bin you can use the AutoHotkey.exe compile.
Peaceful
Posts: 11
Joined: 20 Mar 2017, 06:28

Re: vcruntime140.dll static ?

26 Jan 2019, 07:21

Create AutoHotkeySC.bin with Visual Studio /MD option to /MT option
However, exe does not work after compiling with Ahk2Exe.exe
Tell me how to include vcruntime140.dll inside instead of outside.

I am sorry for my poor English.
HotKeyIt
Posts: 1877
Joined: 29 Sep 2013, 18:35
Contact:

Re: vcruntime140.dll static ?

26 Jan 2019, 16:33

The only way is to compile with /MT option, make sure you also change this for the lib_pcre project!
I have just tested on my computer and it compiles and works.
Peaceful
Posts: 11
Joined: 20 Mar 2017, 06:28

Re: vcruntime140.dll static ?

27 Jan 2019, 03:05

It still doesn't work after compiling it.
I have to give up. Thank you.
Can I get an AutoHotkeySC.bin x86 x64?

PS:
Please distribute the static version of vcruntime140.dll from the next update.
HotKeyIt
Posts: 1877
Joined: 29 Sep 2013, 18:35
Contact:

Re: vcruntime140.dll static ?

27 Jan 2019, 06:35

Static version would cause problems in multi-threading, I know it is a pain to distribute vcruntime140.dll with your program but unfortunately that is how Microsoft designed it.
guest3456
Posts: 2684
Joined: 09 Oct 2013, 10:31

Re: vcruntime140.dll static ?

05 Mar 2019, 21:29

HotKeyIt wrote:
05 Mar 2019, 20:25
I have now included MT version compiled and configuration files for AHK_H source ;)
https://github.com/HotKeyIt/ahkdll
https://github.com/HotKeyIt/ahkdll-v1-release
https://github.com/HotKeyIt/ahkdll-v2-release
Does that mean no more need to ship the dlls with our exes?

HotKeyIt
Posts: 1877
Joined: 29 Sep 2013, 18:35
Contact:

Re: vcruntime140.dll static ?

06 Mar 2019, 08:13

Yes, if you ship MT version, dll is not required.
You just have to make sure that you don‘t manipulate memory in a different thread, because this might crash your application.
kyuuuri
Posts: 213
Joined: 09 Jan 2016, 19:20

Re: vcruntime140.dll static ?

06 Mar 2019, 10:29

HotKeyIt wrote:
06 Mar 2019, 08:13
Yes, if you ship MT version, dll is not required.
You just have to make sure that you don‘t manipulate memory in a different thread, because this might crash your application.
Does reading memory count as manipulating memory? If that's the case, to disable MT I only need to change back to MD? or do I need to do something more
HotKeyIt
Posts: 1877
Joined: 29 Sep 2013, 18:35
Contact:

Re: vcruntime140.dll static ?

06 Mar 2019, 12:26

No, reading is no problem.
You can switch between MT and MD as you like.
Peaceful
Posts: 11
Joined: 20 Mar 2017, 06:28

Re: vcruntime140.dll static ?

08 Mar 2019, 00:47

This is the answer to my long-held dream.
The H version is perfect now. Thank you so much.

Return to “Ask For Help”

Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests